Zaražen povratnik iz Belgije: Prvi slučaj infekcije virusom korona u Kraljevu

NovostiOnline/G.Ć.

26. 03. 2020. u 10:50

I na teritoriji Kraljeva u četvrtak ujutro zvanično je potvrđen prvi slučaj infekcije virusom korona

Заражен повратник из Белгије: Први случај инфекције вирусом корона у Краљеву

Foto G.Š.

KRALjEVO – I na teritoriji Kraljeva u četvrtak ujutro zvanično je potvrđen prvi slučaj infekcije virusom korona. Po rečima dr Aleksandra Macana, direktora kraljevačkog Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ), u pitanju je muškarac koji je došao iz Belgije, uredno je prijavljen i bio je u samoizolaciji.


- Pridržavao se svih mera, ali mu se zdravstveno stanje pogoršalo pre dva dana. Iz OB „Studenica“ odmah je upućen na infektivnu kliniku u Kragujevcu gde mu je i uzet uzorak – kaže dr Macan. - Pacijent je trenutno na respiratornoj jedinici u Kragujevcu i za sada nije životno ugrožen ali je klinička slika ozbiljna.


Doktor Macan ističe da su prema pacijentovoj porodici već ranije preduzete sve epidemiološke mere i da su svi bili u samoizolaciji, kao i da se istražuju eventualni kontakti.


- Osim toga čekamo rezultate još četiri uzorka sa „Torlaka“. U pitanju su ljudi sa teritorije Kraljeva, dva su hospitalizovana, a dva se nalaze u samoizolaciji.


U delu Raškog okruga koji je u nadležnosti kraljevačkog ZZJZ do sada je registrovano ukupno četiri slučaja zaraze ovim opakim virusom, po jedan u Kraljevu i Vrnjačkoj Banji i dva u Raški.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije