');
Najnovije vesti
Blic Vesti Republika Srpska

ISPRED KARANTINA DVADESETAK AUTOMOBILA Manje gužve u Gradiški, deo kamiona prošao procedure i nastavio putovanje

U karantinu za državljane BiH koji ulaze u zemlju na graničnom prelazu Gradiška nalazi se dvadesetak putničkih vozila, što ukazuje da je ovde prenoćilo oko pedesetak osoba.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Gradiška-karantin-foto-Milan-Pilipovic-2 Foto: Milan Pilipović / RAS Srbija
Gradiška-karantin-foto-Milan-Pilipovic-2

Prema navodima Slobodana Kneževića, načelnika gradskog Štaba civilne zaštite, putnici koji ulaze u zemlju a imaju prebivalište u Federaciji BiH, nakon kraćeg zadržavanja upućuju se u kućnu izolaciju u svojim sredinama.

Pročitajte još

Putnici sa prebivalištem u Republici Srpskoj, nakon lekarske kontrole i inspekcijske provere, zadržavaju se ovde najduže 24 sata te se upućuju u kućnu izolacijuu, pod uslovom da nemaju simptoma virusa, piše Srpskainfo.

Osobe koje iskazuju takve simtome preuzima u nadležnost Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja.

Podsećamo, na jučerašnjem sastanku Tima za praćenje provođenja mera Republičkog štaba za vanredne situacije, održanom u Gradišci, konstatovano je da karantin funkcioniše u skladu sa propisanim merama.

Ohrabrujuća je informacija da danas u Gradišci nema velikih gužvi na prilazima granici i da je najveći deo kamiona tokom noći uspeo proći granične procedure i nastaviti putovanje u Hrvatskoj. Takođe, ni na ulazu u Republiku Srpsku, nema dužih kolona teretnih vozila.