Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 26. 3. 2020.

| Društvo

Druga žrtva sa potvrđenim virusom korona u Nišu

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
Infektivna ambulante
Muškarac koji se lečio od korone preminuo u Nišu; foto: Vanja Keser

U toku noći preminula su još dva pacijenta kod kojih je bio potvrđen novi virus korona, saopštilo je Ministarstvo zdravlja na sajtu covid19, a jedna od njih je 62-godišnja žena koja se lečila u Kliničkom centru Niš. Ukupno je u Srbiji preminulo 6 osoba, a u Nišu dve.

U saopštenju se navodi da je žena P. B. bila hospitalizovana u niškom KC, a saznajemo da je preminula u sredu oko 18 sati.

Nalazila se na respiratoru i pod stalnom pažnjom medicinskih timova, koji su učinili sve da je spasu, ali je ipak došlo do letalnog ishoda. Hronično je lečila arterijsku hipertenziju i dijabetes, kao i reumatoidni artritis - saopšteno je na sajtu covid19.

Sinoć je preminuo i 80-godišnjak K.S. koji je bio hospitalizovan u Klinici za infektivne i tropske bolesti KCS, koji je poslednjih nekoliko dana bio na respiratoru.

Inače je bolovao od kardiomiopatije, imao je hipertenziju, hroničnu opstruktivnu bolest pluća i dijabetes melitus - kažu iz Ministarstva.

U dva dana, prema zvaničnim objavama Ministarstva zdravlja, u Nišu su preminule dve osobe, obe žene. Žena stara 60 godina, koja je radila kao ginekolog u Domu zdravlja, preminula je u utorak popodne od posledica virusa korona. Ona je bila jedna od zaraženih medicinskih radnika, a ministar zdravlja je rekao da je bila na respiratoru u KC Niš od 21. marta. U Domu zdravlja su ranije rekli da nije bila u kontaktu sa zaposlenima koji i dalje rade na ginekologiji.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    13:45 // 26. 3. 2020.

    Teško nama

  • slavko

    13:05 // 26. 3. 2020.

    ...pa videli.Proci ce i ovaj eksperiment sa ljudima,a videcemo sta ce biti na kraju.Definitivno ovo nije ni kuga ni kolera.

  • slavko

    13:03 // 26. 3. 2020.

    Svakoga dana ljudi umiru od ko zna cega sve,ne umire se od korone samo,previse se ova prica digla na nivo nuklearnog rata,sta stoji iza toga,zivi bili

    • qgo

      13:59 // 26. 3. 2020.

      BOtovi ti lupaju minuse na oba komentara jer govoris istinu. Da je situacija ozbiljna - jeste. Da li je trebalo da se ranije preduzmu mere - da. Da li od svega ovog treba praviti apokalipsu - ne. Meni je frapantan podatak da je godisnja smrtnost u Srbiji skoro za 50% veca nego sada sa koronom u Italiji, a da se zbog toga niko nije cimao ni sekirao. Zasto sada odjednom prave paniku i haos?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: