Maske po ceni od 120 dinara od danas u apotekama

09:03:00 26.03.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Sve novosadske apoteke koje rade od danas prodaju maske koje prema uredbi Vlade Srbije ne mogu da koštaju više od 120 dinara. Građanima će u skladu sa uredbom biti dozvoljeno da kupe najviše deset maski.

Maske po ceni od 120 dinara od danas u apotekama


Portal 021.rs piše da su maske stigle u Novi Sad i tokom jučerašnjeg dana su podeljene po apotekama, koje će ih od danas prodavati građanima. Mqske se prodaju po 100 i 120 dinara za komad.

U pitanju je više miliona maski koje je Srbija kupila od Kine, a koje bi trebalo da zadovolje potrebe domaćeg tržišta. Takođe, nekoliko domaćih fabrika poput Galenike i Jumka, počelo je proizvodnju maski.

U nekim apotekama ovih dana bilo je moguće kupiti šivene maske koje koštaju više stotina dinara, ali njihovu cenu nije ograničila Vladina uredba.

Građani, ukoliko primete da se obične maske prodaju po ceni većoj od 120 dinara, o tome treba da obaveste nadležne organe kako bi se preduzele odgovarajuće sankcije.

Još uvek nema informacija o tome kada će se u apotekama moći kupiti alkohol. Sada je moguće kupiti u više apoteka dezinfekciono sredstvo na bazi alkohola, koje košta oko 380 dinara za litar.

Jednokratnih rukavica i dalje nema na tržištu.

Broj kol centra Gradskog štaba za vanredne situacije Novog Sada na kojem možete prijaviti probleme ili tražiti druge informacije je 021/4882-777.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
10°
Vlažnost: 82%
Pritisak: 996.7 mb
Vetar: 5 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?