Agencija za kontrolu zaraznih bolesti: Nije verovatno da će virus nestati tokom leta

Nije verovatno da će novi virus korona nestati tokom leta, saopštila je Evropska agencija za kontrolu zaraznih bolesti.
Rojters konstatuje da je to ozbiljno upozorenje da bi epidemija mogla da se nastavi i kada spoljne temperature porastu, ako ne budu preduzete mere za njeno zaustavljanje.
 
Agencija navodi da ovo upozorenje ipak ostavlja malo prostora i za nadu da bi Covid-19 mogao da se ponaša isto kao i drugi virusi korona koji su endemski za ljudsku populaciju, a koji se obično ne detektuju tokom leta.
  • Miljana

    26.03.2020 15:35
    Korona Virus
    Zaustavice se krajem aprila.
  • Иги

    26.03.2020 09:04
    Наравно да неће нестати јер му висока температура не смета. Када је почела пандемија, вирус се проширио и на јужну хемисферу на којој је тада било лето. У Аустралији је сада баш топло и то корони уопште не смета.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet