Vesti

0

Među obolelima od korona virusa i radnica fabrike "Zastava oružje" u Kragujevcu

Autor: IG

Izvor: Beta

Među obolelima od korona virusa i radnica fabrike "Zastava oružje" u Kragujevcu

Izvor: Foto: Beta/Rosana Rijavec


Kod te žene od oko 55 godina virus je zvanično potvrđen juče ubeogradskom Institutu za virusologiju, vakcine i serume "Torlak".

U fabrici "Zastava oružje" kažu da je ona radila do 13. marta, a nekoliko dana kasnije se javila Institutu za javno zdravlje u Kragujevcu.

Po navodima nadležnih iz fabrike, najpre joj je rečeno da nema potreba da se testira.

Kako joj tegobe nisu prestale, 2-3 dana kasnije se ponovo obratila lekarima, kada je prvi put testirana, a uzorak je bio negativan na korona virus.

I treći put se sama obratila Institutu kada joj je po drugi put uzet uzorak, a "Torlak" potvrdio pozitivan nalaz na korona virus.

O tome je obavešteno i rukovodstvo fabrike "Zastava oružje" gde kažu da je ta radnica od početka tegoba bila u samoizolaciji, a pogon galvanizacije u kojem je zaposlena ne radi od 15. marta.

U rukovodstvu fabrike su potvrdili da je povodom ovog slučaja zaraze zasedao Krizni štab fabrike i da se svi kontakti obolele radnice istražuju u saradnji s nadležnima.

Radi sprečavanja širenja korona virusa, radnici fabrike "Zastava oružje" ne rade od 23. do 29. marta.

Po nepotvrđenim informacijama, prekid rada fabrike će biti produžen.

Sindikat te fabrike "Nezavisnost"obavestio je danas putem društvenih mreža o tom prvom slučaju zaraze.

Sindikat je pozvao zaposlene koji su imali kontakt sa kolegama iz pogona galvanizacije, da posebno obrate pažnju na mere zaštite da ne bi ugrozili sebe i druge i da se, ukoliko dobiju simptome, ponašaju u skladu s propisanim merama.

Radnica fabrike "Zastava oružje" je jedna od dvoje prvozaraženih korona virusom iz Kragujevca, kod kojih je virus potvrđen juče.

Ona se, kako se sumnja, zarazila u Čačku.

U kragujevačkom Kliničkom centru leči se 16 obolelih od korona virusa, od kojih je četvoro na raspiratoru.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR