Hrvatska ne želi da dogodine organizuje kvalifikacioni košarkaški turnir za OI 1Foto: EPA-EFE/ SALVATORE DI NOLFI

Neizvesno šta će biti sa košarkaškim kvalifikacionim turnirima za plasman na OI, koji je trebalo da budu održani ovog leta.

Jedan od domaćina trebalo je da bude Split, a posle odluke o odlaganju Igara  iz Hrvatskog košarkaškog saveza se nagoveštava da bi mogli da odustanu od organizacije ukoliko turniri budu odloženi za sledeću godinu, I u tom slučaju  će tražiti da im se vrati novac koji je uložen za dobijanje organizacije.

„Niko ne zna šta će biti. Samo znam da nam uloženi novac moraju vratiti. Turnir u Splitu je bio dogovoren za ovo leto, ne za iduće. Uostalom, ne znam kako bi iduće godine to i bilo moguće zbog prenatrpanosti rasporeda. Iduće godine nas čekaju Evrobasket i Olimpijske igre. Takav turnir traje šest dana, a tome moramo pridodati i pripreme koje traju minimalno desetak dana. Ne vidim način da se otvori rupa u rasporedu“, izjavio je Stojko Vranković, predsednik HKS-a u razgovoru za “Index“.

U Hrvatskoj očekuju da će se ponovo razmatrati kako da se raspodele preostala mesta na košarkaškom turniru u Tokiju.

“Nemam pojma šta će FIBA odlučiti. Možda će na Igre poslati ekipe po plasmanu sa poslednjeg SP-a, možda će se u obzir uzeti renking reprezentacija na svetskoj listi, a po meni bi bilo najpoštenije da se Euro prebaci u jun ili jul 2021, pa da se plasman s tog turnira uzme kao kriterijum za plasman na Igre. Barem za ekipe poput nas, Grka, Litve, Slovenije… Dakle, ove koje je trebalo da igraju kvalifikacije“, rekao je Vranković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari