Struja ne poskupljuje u septembru

Odlaže se poskupljenje struje koje je bilo najavljeno za 1. septembar odlučio Odbor za privredu i finansije Vlade.

Izvor: B92

Utorak, 28.08.2007.

12:40

Default images

Kako su naveli u Ministarstvu rudarstva i energetike, za sada se odustalo od povećanja cene struje kako se ne bi pojačao pritisak na ukupni rast cena, odnosno inflaciju.

Odbor za privredu i finansije odlučio je i da tokom jeseni još jednom razmotri mogućnost poskupljenja struje uzimajući u obzir kako bi to uticalo na inflaciju.

Bubalo: Poskupljenja minimalna

Predrag Bubalo (FoNet, arhiva)
Predrag Bubalo kaže da su najavljena poskupljenja hleba i ulja od 1. septembra minimalna, ako se uzme u obzir ovogodišnja suša.

Ministar trgovine i usluga Srbije je kazao da smatra uspehom to što je na sastancima sa predstavnicima pekarske i uljarske industrije postignut dogovor da povećanje cena tih namirnica bude najmanje moguće. On je rekao da su se svi u lancu proizvodnje i prodaje hleba odrekli dela marže, odnosno zarade, kako bi umesto 35 dinara za veknu, hleb koštao 29,5 dinara.

Bubalo je kazao da se mora uzeti u obzir suša i loš rod, kao i činjenica da je cena pšenice na svetskom trzizštu povećana za 50 odsto.

Ministar trgovine i usluga je ocenio da još uvek ima šansi da inflacija do kraja godine bude u projektovanih 6,5 odsto, pogotovo ako se nastavi pad cena energenata.

Podsetimo, hleb će od 1. septembra poskupeti za 13,4 odsto na 29,5 dinara, a cena litra ulja od suncokreta biće povećana za 15 odsto na 95 dinara, dogovoreno je na prošlonedeljnom sastanku predstavnika Ministartva trgovine, proizvođača i trgovaca.

Kako je odlučeno, cena hleba neće moći da se menja u narednih godinu dana, a jestivo ulje će se prodavati po 95 dinara u narednih šest meseci, dok se ne sagledaju bilansi ovogodišnjeg roda suncokreta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: