Evroliga održala sastanak: Zvezda i Partizan saznali odluku oko nastavka sezone u Evropi

Tanjug

25. 03. 2020. u 17:25

U Evroligi gde učestvuje Crvena zvezda ostalo je da se odigra još šest kola i plej-of, dok u Evrokupu završnica od četvrtfinala, gde Partizan za rivala ima Uniks

Евролига одржала састанак: Звезда и Партизан сазнали одлуку око наставка сезоне у Европи

Beron i Zagorac Foto: N. Paraušić

Bord košarkaške Evrolige na današnjoj video sednici zaključio je da je, usled pandemije korona virusa, prioritet završiti sezonu po aktuelnom formatu prateći preporuke zdravstvenih autoriteta i lokalnih vlasti.

Kako se navodi u saopštenju, takmičenja će se nastaviti u momentu kada to situacija bude dozvolila i kada budu postojali optimalni zdravstveni i sigurnosni uslovi za sve učesnike.

- Prioritet je da se ova sezona 2019/2020 završi po aktuelnom formatu, što znači da se odigra regularni deo kraja, zatim plej-of i Fajnal for. To bi verovatno značilo da bi se sve završilo iza predviđenog datuma u maju, sa time što bi frekventnost utakmica bila koncentrisanija, ako je to neophodno. Isti prioritet će se odnositi i na Evrokup - naviodi se između ostalog u saopštenju.

U Evroligi gde učestvuje Crvena zvezda ostalo je da se odigra još šest kola i plej-of, dok u Evrokupu završnica od četvrtfinala, gde Partizan za rivala ima Uniks.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Sram vas bre bilo

25.03.2020. 19:02

Treba to prekinuti sa sadašnjim stanjem, a Partizan proglasiti pobedmikom Evrokupa.

Šta keže Limarko

26.03.2020. 11:05

Hoće li mutant iz Laktaša i u Cipiripi kupu titulu za zelenim stolom?

Mika

26.03.2020. 16:47

@Šta keže Limarko - Jedini mutant koji ovde postoji je iz Zeleznika. Jer ni vi sami ne znate kako se zovete. Dal ste Fmp, iDEA Zagreb, Radnicki basket ili ILR.

1992 Прваци Европе, а ви како 'те?

26.03.2020. 16:47

@Šta keže Limarko - "Зеленим столом"??? Не синко, већ табелом, где јако добро знате где сте на истој. Можда хоћете, да се и у фудбалу примени овај ваш "рецепт" из кошарке, кад сте већ толико "поштени легалисти? Примениће се и потпуно је поштено, оно што ће урадити и све остале лиге у Европи, где је иста ситуација, и због чега овде паламудите Човићеву демагогију данима, јер 3 сигурно неће бити 1 ни тамо, а ни код нас..Ај' сад лагано назад под камен, испод ког сте испузали...

Što ovoliko negativnih glasova na vest?

26.03.2020. 12:42

Nije valjda da su Glodari očekivali titulu u Evrokupu za zelenim stolom? Mislim to uopšte ne liči na njih, je l tako?

Najveći mafijaški klub u Evropi CZ

26.03.2020. 15:12

@Što ovoliko negativnih glasova na vest? - Ne nego je najbolje trećoj ekipi iz ABA dodeliti titulu? A u EL kso 14-ti nek igraju F4?

Zvezda i to CRVENA

26.03.2020. 21:00

Ako sve bude kako treba.. Zvezda brani titulu i nastavlja niz.. Džaba su se ponadali lopatari tituli za zelenim stolom