Realova ideja: Jović na pozajmicu, otvara se prostor za Halanda

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.03.20. | 08:39

Benzemi je potreban saradnik koji garantuje golove

Kad sve ovo prođe, Madrid će potražiti „devetku“. Naslov prelomljen u pet redova preko udarne strane Marke. Pride, fotografija Erlinga Halanda. Zaključak: Real sprema veliki transfer.

Kraljevski klub je opčinjen idejom da dovede novog napadača. Najpoznatiji sportski dnevnik u Španiji precizno se izjašnjava da je baš Norvežanin prvi favorit za potpis, ali istovremeno naglašava da „operacija centarfor“ neće biti ni izbliza laka. Razlog je u činjenici da je Haland zimus, kad je potpisivao ugovor sa Borusijom iz Dortmunda, u papire ubacio otkupnu klauzulu od 75.000.000 evra, međutim, onda važi tek od letnjeg prelaznog roka 2021. A Florentino Perez ne može da čeka. Želi odmah da dovede špica koji je napravio bum u fudbalskoj Evropi pre pojave virusa korona i Realu obezbedi rešenje na duge staze, ujedno spreči jačanje konkurencije u nameri da se vrati na kontinentalni tron, pošto Halanda traže i Juventus, Pari Sen Žermen, Mančester junajted...

Izabrane vesti

Marka stidljivo navodi priču na vodenicu Reala, pominjući da su određeni koraci ka dovođenju bivšeg fudbalera Salcburga preduzeti, da je u kontaktu sa čelnicima Borusije, da se traži model saradnje... Nije nemoguće da u posao bude uključen i desni bek Aršaf Hakimi, planirano je da se posle dvogodišnje pozajmice na Vestfalenu vrati ovog leta na „Santjago Bernabeu“, ali ako Madriđani „zagrizu“ za visokog centarfora možda su spremni da žrtvuju Marokanca.

Real smatra da je Erling Haland realinija meta od svih koje su se pominjale u poslednje vreme. Lautaro Martinez s oba oka gleda ka Barseloni, Timo Verner je bliži Liverpulu, a Kilijan Mpabe maltene nedostupan u predstojećem prelaznom roku i verovatno će ostati u Pari Sen Žermenu. Pride, najmanje duplo skuplji od Norvežanina. A Zinedin Zidan traži napadača koji će mu garantovati golove, pravog krvožednika u protivničkom kaznenom prostoru. Pritom, nema ništa protiv da Karim Benzema ostane, ali Francuzu su već 32 godine i polako mu se sprema uloga rezerve, a pritom je u Realu formirnao mišljenje da je „devetka“ zarobljena u telu „desetke“, da voli da igra za tim. Ako je tako, neko mora da daje golove u nizu.

Marka još podseća da sadašnji rezervni sastav Reala ne obećava. Luka Jović je dao samo dva gola otkako je došao iz Ajntrahta, a Marijano Dijaz tek jedan. I to je to. Zato, ugledni list predviđa da će srpski napadač u predstojećem prelaznom roku napustiti klub, ali ne trajno, već privremeno.

U pitanju je pozajmica, kako bi Luka stekao rutinu i samopouzdanje, vratio se na nivo kakav je prikazivao u Frankfurtu. Zasad nema informacija da li bi taj zajam bio ostvaren u La Ligi, pa da Zidan iz kola u kolo drži Jovića na oku, ili u neku drugoj državi, pri čemu ne bi trebalo zaboraviti da se pre nekoliko dana Napoli pominjao kao kandidat da udomi bivšeg prvotimvca Crvene zvezde.

(FOTO: Marca)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara