Naslovna » Izlasci » Pozorište » Malo pozorište „Duško Radović“ na YouTube kanalu
Malo pozorište "Duško Radović": Strašne priče braće Grim (foto: Đorđe Tomić / FotonImages)
Malo pozorište "Duško Radović": Strašne priče braće Grim (foto: Đorđe Tomić / FotonImages)

Malo pozorište „Duško Radović“ na YouTube kanalu

Malo pozorište „Duško Radović“ prilaže svoj mali doprinos u toku ovih nemirnih vremena, pa rad prebacuje – u digitalni prostor, na YouTube kanal!

Od sada će se svake nedelje, u tri termina, održavati poseban radiofonski, pozorišni, i radioničarski program, sve putem interneta, na YouTube kanalu Malog pozorišta „Duško Radović“.

Svake srede od 20.00 (repriza subotom od 20.00) moći ćete da slušate emisiju „Bajka u 8„, koja će svake nedelje donositi novu bajku za slušanje. Bajke čita i oživljava dobro poznati glas Vladislave Đorđević (sinhronizacija naslovnog junaka animirane serije „Sunđer Bob Kockalone“, zatim „Ren i Stimpi“, „Pingvini sa Madagaskara“…).

U sredu, 25. marta, moći ćete od 20.00 da čujete bajku „Divlji labudovi“ Hansa Kristijana Andersena. Uz svaku bajku, dolaziće i propratni tekst o piscu, kompozitoru, kao i samoj bajci, uz predloge kako da slušanje bajke učinite što zanimljivijim i interaktivnijim, kako za vašu decu, tako i za vas.

Zatim, svakog petka od 17.00, emitovaće se video emisija/radionica „Napravi s Minom„. Zajedno sa Minom Miladinović, imaćete priliku da sa svojom decom napravite figurice od materijala koji ima svako domaćinstvo – papira! Uz Minu, koja stoji iza brenda „Koko Daš“, brojnih pozorišnih scenografija i kreacija koje krase gradski prostor, deca će imati priliku da gledaju video radionicu origamija, japanske veštine pravljenja figurica od papira.

U formatu koji ohrabruje ne samo gledanje, već i oprobavanje u umetnosti origamija, „Napravi s Minom“ je odlična prilika da se kroz aktivni odmor i zajedničko istraživanje zbližite sa svojom decom.

I, na kraju, svake nedelje od 12.00, za promenu, vi ne morate u pozorište, već ono dolazi kod vas. Malo pozorište „Duško Radović“ emitovaće svake nedelje snimak jedne pozorišne predstave, sa sadašnjeg ili nekadašnjeg repertoara.

Ove nedelje, 29. marta u podne možete da uživate uz „Strašne priče braće Grim„, u režiji Mika Gordona, za preporučeni uzrast od pet do deset godina. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.