');
Najnovije vesti
Blic Vesti Republika Srpska

VOZIO BEZ DOZVOLE, OSTAO BEZ KOMBIJA Vozač iz Modriče sa 12.500 evra kazni zaustavljen u Srpcu

Od nesavesnog vozača Mide F. iz Modriče policija je oduzela kombi marke „folksvagen transporter“ zato što je upravljao njime iako nije položio vozački ispit i ima više od 12.500 evra (25.000 maraka) neplaćenih saobraćajnih kazni, saznaje Srpskainfo.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

U Policijskoj upravi Gradiška pojasnili su, navodeći inicijale, da su u mestu Nožičko kod Srpca zaustavili i kontrolisali pomenuto vozilo, kojim je upravljao Mido, piše Srpskainfo.

– Obavljenim kontrolama policajci su utvrdili da Mido F. upravlja vozilom iako nema položen vozački ispit. Na taj način je počinio prekršaje iz oblasti bezbjednosti u saobraćaju, gde su propisane zaštitne mere, te su mu zbog toga policajci oduzeli navedeno vozilo – pojasnili su u policijskoj upravi Gradiška.

Oni su dodali da je privremeno oduzimanje vozila izvršeno od osobe koja je višestruki povratnik u činjenju prekšaja i koji ima veći iznos neplaćenih novčanih kazni.

Neslavni rekordi

Protiv Mide F. Osnovnom sudu Gradiška, biće podnesen izveštaj za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o Osnovama bezbednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Izvor Srpskainfo otkriva da je Mido F. već godinama poznat policiji kao neko koga stalno kažnjavaju zbog saobraćajnih prekršaja.

– On stalno upravlja automobilom iako nikada nije položio vozački ispit. Zbog toga je više puta zaustavljan i kažnjavan, a činio je i druge prekršaja – kaže izvor Srpskainfo.

Dodaje da Mido do sada ima čak više od 25.000 maraka neplaćenih saobraćajnih kazni zbog čega spada u sami vrh rekordera u saobraćajnim prekršajima.

Policija u Srpcu nedavno je imala susret sa još jednim vozačem, koji bi se mogao proslaviti neslavnim rekordom. On je samo u jednom trenutku uspeo prekršiti skoro sve saobraćajne prekršaje.

Ima i gorih

Krajem februara ove godine, policija je u Srpcu uhapsila Mirka B. (37), koji je počinio brojne prekršaja u saobraćaju zato što je, bez vozačke dozvole, vozio neregistrovan automobil “golf 2” sa čak 3,15 promila alkohola u krvi.

Njega je policija zaustavila i kontrolisala u mestu Sitneši.

Zbog počinjenih težih prekršaja iz oblasti bezbednosti saobraćaja, gdje su propisane zaštitne mjere i zbog bojazni da će nastaviti s prekršajima, Mirko B. je uhapšen, te mu je privremeno oduzeto vozilo.

– Vozač M.B. je višestruki povratnik u prekršajima i ima veći iznos neplaćenih novčanih kazni u Registu novčanih kazni. Nakon prestanka razloga za zadržavanje, otpušten je na slobodu, a protiv njega je Osnovnom sudu Gradiška podnesen zahtev za pokretanje prekršajnog postupka – rekli su tada u policiji.

Naš izvor iz policije pojasnio je da pomenuta dvojica, i pored brojnih prekršaja, nisu najgori kada su u pitanju neplaćene kazne.

Prema njegovim rečima, u evidenicijma MUP Srpske postoje osobe koje su dužne i po nekoliko desetina hiljada maraka za neplaćene kazne!

Nastavljaju sa kontrolama

Iz Policijske uprave Gradiška juče su saopštili da će i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem aktivnosti vezanih za kontrolu učesnika u saobraćaju.

– Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbednost i bezbednost drugih građana podigli na što veći nivo – poručili su iz PU Gradiška.