Gul bez podrške u prvom krugu

Islamista Abdulah Gul nije uspeo da dobije podršku dve trećine turskih poslanika da bi bio izabran za novog šefa države.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.08.2007.

17:31

Default images

Šef turske diplomatije Gul, koji je kandidat vladajuće Partije pravde i razvoja, proizašle iz islamističkog pokreta, dobio je 341 glas, dok je za izbor bilo neophodno 367 glasova od ukupno 550.

Druga dvojica kandidata - Sebahatin Čakmakoglu, iz Nacionalističke stranke akcije, i Tajfun Idžli, iz Demokratske levice - dobili su 70, odnosno 13 glasova.

Iako je veliko protivljenje opozicije, očekuje se da će Gul ipak biti izabran za predsednika države u trećem krugu, 28. avgusta, kada je za izbor dovoljna prosta većina glasova. Drugi krug glasanja predviđen je za petak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

5 h

Podeli: