Srbija

Ponedeljak, 23.03.2020.

14:37

Teretni saobraćaj bez većih problema, vozači kamiona izuzeti od zabrane kretanja

Teretni saobraćaj na teritoriji Srbije u vreme vanrednog stanja i ograničenog kretanja zbog koronavirusa funkcioniše bez većih problema.

Izvor: Tanjug

Teretni saobraćaj bez većih problema, vozači kamiona izuzeti od zabrane kretanja
Foto: Epa/JOEL CARRETT

Od 15. marta zaključno sa 22. martom u našu zemlju je ušlo 20.800 kamiona, saopštilo je Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture.

"Od 20.802 kamiona koji su ušli u Srbiju, 9.529 kamiona za snabdevanje naše zemlje, a 11.273 kamiona je bilo u tranzitu”, rekla je ministarka Zorana Mihajlović.

Navela je da je samo u nedelju u Srbiju ušlo 2.119 kamiona, od čega je 952 za našu zemlju a 1.167 je nastavilo put dalje, kroz tranzit.

Vozači kamiona su izuzeti iz mera zabrane kretanja i prolaze kroz sve kontrolne mere, a domaći vozači dolaze do mesta odredišta i potom se javljaju sanitarnim inspektorima, te bivaju u izolaciji do sledećeg putovanja, navodi se u saopštenju i dodaje da kamioni u tranzitu Srbiju moraju da napuste u roku od 12 sati od ulaska u zemlju.

U saopštenju je navedeno da je ministarka Mihajlović u stalnoj komunikaciji sa resornim ministarstvima iz zemalja u okruženju i šire, kako bi se transport i snabdevanje građana odvijali bez problema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

1 d

Aktuelno

Kada će odzvoniti preskupim kvadratima?

Stambena kriza u grupi velikih ekonomija otežaće povećanje ponude cenovno dostupnog stambenog prostora u idućim godinama i vlade moraju preduzeti odlučnije mere kako bi rešile problem, pokazala je Rojtersova anketa među stručnjacima za sektor nekretnina.

14:53

1.6.2024.

1 d

Podeli: