Poslodavci stroži prema alkoholu

Poslodavci su sve stroži prema radnicima koji piju na radnom mestu. Alkohol i dalje ulazi u firme.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.08.2007.

12:51

Default images

Direktorka Uprave za bezbednost i zdravlje na radu Vera Božić-Trefalt navodi da se u Zakonu o bezbednosti i zdravlju na radu ne pominje upotreba alkohola na radnom mestu, ali da su poslodavci dužni da primene sve mere za sprečavanje korišćenja alkohola na poslu.

Poslodavci štite svoj i interes firme, pa nemaju nimalo tolerancije prema alkoholu, ali i pored rigoroznih kontrola, alkohol ulazi u fabričke krugove, kaže ona i kao primer navodi da se flaše unose skrivene i u vekni hleba.

Sve češći problem u srpskim preduzećima jeste i droga, a Vera Božić-Trefalt ukazuje na to da je radnicima koji imaju problem s bilo kojom vrstom zavisnosti potrebno omogućiti lečenje i izbeći bilo koju vrstu diskriminacije.

Poslodavac je obavezan da radnika koji je pod dejstvom alkohola odmah pošalje kući. Radnik odlazi da se trezni i ostaje bez zarade za taj dan. Uprava preporučuje i upotrebu alko-testova, a poslodavci treba da odluče koliko često i koje radnike će proveravati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: