Uhapšen kolumbijski narko-bos

Brazilska policija tvrdi da je uhapsila kolumbijskog kralja droge Huana Karlosa Ramireza Abadija.

Izvor: B92

Sreda, 08.08.2007.

09:16

Default images

Najveći kolumbijski narko-diler sumnjiči se da je od 1990. do 2004. iz Kolumbije u SAD prošvercovao kokain vredan više od 10 milijardi dolara. Abadija je uhapšen juče ujutro po lokalnom vremenu u svom apartmanu u Aldeija de Sera, u saveznoj državi Sao Paulo, saopštila je policija.

Prema podacima vlasti SAD, Abadija, čiji je nadimak Lilihip, vođa je jednog od najvećih narko-kartela Norte del Valje, a SAD su za informaciju o tome gde se on nalazi nudile pet miliona dolara.

Brazilska policija navodi da je Abadija najveći trgovac kokainom od 1993, kada je kolumbijska policija ubila kralja kokaina Pabla Eskobara.

Abadija se smatra odgovornim za najmanje 15 ubistava u SAD, među njima i jednog policajca, a pominje se i kao nalogodovac više od 300 ubistava u Kolumbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: