Hitna pomoć intervenisala 213 puta

Hitna pomoć prošle noći imala 79 intervencija, a juče 134, kažu lekari te službe.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 26.07.2007.

09:14

Default images

Nada Macura iz Hitne pomoći kaže da su lekari u 56 slučajeva intervenisali na javnom mestu, a pomoć u kućama ukazana je 157 puta. Lekari te službe intervenisali su u pet saobraćajnih nesreća, u kojima je povređeno pet osoba, a tokom noći pomoć je ukazana dvema osobama povređenim u saobraćajnom udesu.

Među osobama koje su u posednja 24 sata tražile pomoć najviše je bilo hroničnih bolesnika, meteoropata i onih s povišenim krvnim pritiskom.

Nada Macura je ponovila preporuku da se unose dovoljne količine tečnosti, boravi u provetrenim prostorijama i ne izlazi na sunce bez preke potrebe zbog visokog indeksa ultraljubičastog zračenja.

Pohvaljen rad beogradskih vatrogasaca

Vatrogasna služba Beograda u utorak, najtoplijeg dana u poslednjih 120 godina, ugasila je više od 100 požara, rekla je novinarima zamenica gradonačelnika Radmila Hrustanović.

"Do sad je od početka godine već bilo požara koliko prosečno tokom prethodnih godina", rekla je Hrustanovićeva na konferenciji u Skupštini Beograda, iskoristivši priliku da pohvali rad svih gradskih službi tokom minulog perioda vrućina.

Ona je, pored vatrogasne službe, posebno pohvalila i rad zaposlenih na Adi Ciganliji, na kojoj je prethodnih dana bilo prosečno oko 80.000 posetilaca - poređenja radi, na čitavom crnogorskom primorju u istom periodu boravilo je oko 60.000 gostiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: