Utorak, 24.07.2007.

11:24

U Avganistanu ubijeno 75 talibana

Avganistanske i koalicione snage, koje predvode SAD, ubile su najmanje 75 talibanskih pobunjenika u sukobu na jugu Avganistana.

Izvor: Tanjug

Default images

Šest pripadnika međunarodnih mirovnih snaga u Avganistanu poginulo je, u međuvremenu, u odvojenim napadima, preneo je AP. Avganistanski vojnici, koji su juče upali u zasedu pobunjenika u južnoj provinciji Helmand, pozvali su u pomoć vazdušne snage koalicije, a u sukobu koji je usledio poginulo je najmanje 36 ekstremista, saopštila je koalicija.

Među avganistanskim i koalicionim snagama, kako je navedeno, nije bilo žrtava.

Koalicija je juče saopštila da je u istom području u prethodnom okršaju ubijeno najmanje 50 talibana.

U sukobu policije i pobunjenika koji su blokirali put koji povezuje provincije Uruzgan i Kandahar poginulo je 26 pobunjenika i dvojica policajaca, izjavio je zamenik šefa pokrajinske policije Vali Džan.

U Kandaharu je ubijeno 13 talibana, navelo je avganistansko Ministarstvo odbrane.

Nasilje u Avganistanu eskaliralo je u protekla dva meseca, a u sukobima je poginulo više od 3.500 ljudi, uglavnom pobunjenika.

Četiri američka vojnika izgubila su juče život u eksploziji bombe na putu u istočnoj provinciji Paktiki, izjavio je guverner provincije Muhamed Ekram Ahpelvak.

Norveška je saopštila da je jedan njen vojnik ubijen u provinciji Logar, a NATO je izvestio da je jedan vojnik poginuo na jugu Avganistana.

U Avganistanu je ove godine ubijeno 114 vojnika iz zapadnih zemalja, od kojih 54 Amerikanca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: