Medicinska sestra Doma zdravlja na Novom Beogradu zaražena virusom korona

Medicinska sestra koja radi na odeljenju pedijatrije u Domu zdravlja Novi Beograd zaražena je novim virusom korona, potvrđeno je za Raskrikavanje.
Medicinska sestra Doma zdravlja na Novom Beogradu zaražena virusom korona
Foto: Pixabay
Pod nadzor je stavljeno više od 20 ljudi, što članova osoblja što pacijenata sa kojima je zaražena sestra bila u kontaktu.
 
"Stavili smo osoblje pod nadzor - oko 10, 11 njih. Gradski zavod je preduzeo sve mere izolacije i sanitarnog nadzora nad zaposlenima, kao i kontrolu nad decom sa kojima je sestra bila u kontaktu", kazali su u Domu zdravlja i potvrdili da sestra ne dolazi na posao od 11. marta.
 
Na jučerašnjoj konferenciji za medije, ministar zdravlja Zlatibor Lončar demantovao je da je zabeležen slučaj korona virusa u tom Domu zdravlja, rekavši da je to "neproverena priča". "Čuli smo juče da su rekli da to nije tačna informacija, ali jeste tačno i ne razumemo zašto su to demantovali", navode u DZ Novi Beograd.
 
Ta ustanova je dezinfikovana, i prijem pacijenata se obavlja po planu, mada dodaju da imaju problema sa osobljem jer zaposlenih nema dovoljno.
  • Uzbunjivac

    25.03.2020 20:11
    Tamo je bila proslava za 8 mart
    Neki od tih ljudi nisu bili testirani na virus.
    I da li to predstavlja opasnost za mnoge ljude sa novog beograda
  • B

    18.03.2020 22:28
    Cuvajmo lekare i sestre
    Cuvajmo lekare i sestre! Ne samo zato sto rade puno, a za male plate, ne samo zato sto im opet kasni plata. Ne samo zato sto su izozeni ponizenjima od resornog ministarstva, a ponekad i napadima pacijenata i rodbine.
    Cuvajmo ih, jer nece imati ko da nas leci. Iskustvo iz Kine kaze da je zarazeni doktor ili sestra dvostruki gubitak: on/ona ne moze da brine o pacijentima, a o njemu/njoj treba da brinu drugi lekari i sestre.
    Srbija i druge zemlje su imale vremena i vremena da se pripreme, da proizvedu dovoljno maski (i hirurskih i N95 i svih drugih), zastitnih odela, naocara, dezinfekcionih sredstava... Mora se politicare pozvati na odgovornost sto nisu naredili da se, ako treba, privreda prestroji na ratni kolosek, da se uvede radna obaveza, samo da se proizvede ono neophodno. Nisu samo srpski politicari krivi; cela Evropa i Amerika je tako postupila.
  • Limanac

    18.03.2020 22:02
    ...
    Tako je počela Variola vera.
    Ja gledao film...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

UN: Prava dece u ratu krše i Izrael i Hamas

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija će sledeće nedelje reći Savetu bezbednosti da i Izrael i Hamas krše prava dece i ostavljaju ih izloženu opasnosti u ratu u Pojasu Gaze.