"Nije bilo pritiska na tužilaštvo"

Upravni odbor Advokatske komore Beograda odbacio je tvrdnje Branislava Živkovića o pritiscima komore na to tužilaštvo.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 16.07.2007.

17:18

Default images

"Neprihvatljiva je izjava zamenika specijalnog tužioca (za organizovani kriminal) da je Advokatska komora, zajedno sa Ministarstvom pravde i Republičkim tužilaštvom, vršila pritisak na Specijalno tužilaštvo povodom ukidanja pritvora advokatima Nemanji Joloviću i Jasmini Kojić-Pavlović u procesu tzv. stečajnoj mafiji" kaže se u saopštenju Advokatske komore.

Advokatska komora Beograda "kategorički tvrdi da na zamenika specijalnog tužioca koji zastupa optužnicu u ovom predmetu, niti na predsednika ili članove sudskog veća nikada niko od predstavnika Advokatske komore Beograda nije vršio bilo kakav uticaj u vezi sa ukidanjem pritvora".

U saopštenju se još dodaje kako "advokatura Beograda ne želi da veruje da zamenik specijalnog tužioca želi da vrši pritisak na Vrhovni sud Srbije koji treba da donese odluku povodom žalbe Specijalnog tužilaštva protiv rešenja o prihvatanju jemstva i ukidanju pritvora".

Povodom učestalih zahteva za ukidanje pritvora uz ponuđeno jemstvo, Živković je tokom suđenja tzv. stečajnoj mafiji krajem prošle sedmice naveo da "oseća pritisak koji Republičko tužilaštvo, Ministarstvo pravde i advokatska komora vrše na specijalno tužilaštvo kako bi ga omekšali".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: