Policajci tukli goste diskoteke

Pripadnici interventne policije sinoć su upali u dskoteku u selu Orljane kod Niša i fizički i verbalno maltetrirali goste.

Izvor: B92

Subota, 07.07.2007.

18:20

Default images

Većina njih bili su maloletnici. Gosti tvrde da pre njihovog dolaska u diskoteci nije bilo nikakvih incidenata i da ničim nisu isprovocirali policiju.

Roditelji trojice maloletnika i četvorica odraslih podnelo je policiji u Doljevcu prijave protiv pripadnika interventne policije zbog toga što su ih tukli i verbalno maltretirali sinoć u diskoteci u susednom selu Orljane. Prema rečima gostiju, batine je dobilo nekoliko desetina njih.

"Stavio sam ruke i prišao je 'šta ti mamu ti j…', udario me tri puta u stomak, bacio me na zid, dva-tri puta me udario otvorenom šakom u predelu glave, bacio mi telefon, uzeo mi torbicu. Mislim da ih ničim nisam isprovocirao, jedino što sam stajao tu, što sam se tu našao", kaže očevidac Predrag Savić.

"Oni su krenuli da biju klince, maloletnike, neko je pio viski, on ga bije zbog toga što pije viski, šta će ti torbica, lupali su ih po glavi, šutirali po nogama. Imali su i automatske puške koje su repetirali u onoj gužvi", kaže odbornik SO Doljevac Marko Stošić.

Od 13 policajaca koliko je upalo u diskoteku, prema rečima očevidaca, većina njih je maltretirala goste.

Načelnik OUP-a Niš Saša Miškovic nam je rekao da je policija sinoć u diskoteku ušla u okviru redovne kontrole. U toku je uzimanje izjava od oštećenih, nakon čega će policija početi proveru iskaza i utvrđivanje individualne odgovornosti policajaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: