Čanak: Ne trgujemo s DS-om

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da njegova stranka ne trguje s Demokratskom strankom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.07.2007.

11:16

Default images

"Ne postoji nikakav tip pregovora o bilo kakvim pozicijama u vlasti zato što ja apsolutno ne verujem u bilo kakve unapred potpisane pregovore o bilo kakvim podelama vlasti, položaju u vladi, u ovom slučaju u Izvršnom veću Vojvodine. Ja u to ne verujem i apsolutno ne pristajem na to", rekao je Čanak za Dnevnik.

Prema njegovim rečima, izborni sistem je daleko značajniji. "Na izbore u Vojvodini ne ide se da bi se imala ova ili ona pozicija u vlasti, nego zato da bismo što dostojnije predstavili deo biračkog tela koje u Vojvodini glasa za nas", rekao je Čanak.

Čanak je naveo da u vladajućoj koalicije u vojvođanskoj skupštini ne postoje nesporazumi, već "očigledno različito poimanje glavnih zadataka i načina na koji bi se volja građana Vojvodine najrealnije prenela u skupštinske klupe".

"U svemu tome, DS, kao stranka s najvećim brojem poslanika u vladajućoj većini, ima poseban tip obaveze, da precizno artikuliše svoje interese. Čim se to dogodi, sasvim sigurno ćemo imati glasanje o definisanju izbornog sistema", kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: