Slovenija: Prva predsednica stranke

Katarina Kresal postala prva liderka jedne od stranaka, nakon što je pobedila na kongresu Liberalno-demokratske stranke.

Izvor: B92

Nedelja, 01.07.2007.

12:42

Default images

Kresalova je na čelu ove parlamentarne i dugo godina vladajuće partije zamenila poslanika u Evropskom parlamentu Jelka Kacina, nakon što je partiju zahvatio talas napuštanja najuglednijih političara, među kojima je i bivši premijer Anton Rop.

Na juče održanom kongresu LDS-a, 34-godišnja advokatkinja, koju je u kandidaturi podržalo rukovodstvo stranke je predstavila svoj program: brži razvoj konkurentne privrede, dizanje kvaliteta života i kulture življenja, otvaranje partije za nove ideje, a posebno za žene i mlade.

"Sadašnja vlada pravi samo greške, ne koncentriše se na projekte, na budućnost, govori samo o prošlosti, rešava zamerke i sporove. To sigurno nije vlada za koju bih želela da mi vlada još četiri godine", izjavila je nakon izbora Kreslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: