"Organizovano obaranje akcija EP-a"

Akcionari najavili da će specijalnom tužiocu dostaviti dokumentaciju o namernom obaranju cena akcija Energoprojekta na berzi.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.06.2007.

17:34

Default images

Kako se navodi u saopštenju, akcionari smatraju da su u to umešani funkcioneri Fudbalskog kluba Partizan, kao i da očekuju da tužilac Slobodan Radovanović ispita vezu Komisije za hartije od vrednosti i zavisnih preduzeća FK Partizan.

Mali akcionari Energoprojekta zatražili su od menadžmenta da to preduzeće bojkotuje izgradnju novog stadiona FK Partizan, zbog, kako ističu, umešanosti funkcionera FK Partizan u aferu obaranja cena akcija na Beogradskoj berzi.

Prema njihovoj oceni, predsednik Komisije za hartije od vrednosti Milko Štimac je svojim saopštenjem potvrdio optužbe članova Udruženja da na neadekvatan i neefikasan način rukovodi radom Komisije.

Akcionari Energoprojekta su, kako su istakli, dodatno uznemireni informacijom koju su dobili od Komisije - da je odlaganje odlučivanja o izlasku akcija Energoprojekta na A listu Beogradske berze uzrokovano pokušajima da na tu listu ne izađe državni paket akcija, čija vrednost premašuje 150 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

7 h

Podeli: