Dubl ponovo doneo radost: Srbija prošla u plej-of

Vreme čitanja: 1min | sub. 08.02.20. | 17:17

Krunić i Stojanović slavile protiv Juvan i Zidanšek

Ponovo dubl za radost! Ženska teniska reprezentacija Srbije plasirala se u plej-of Evro-afričke zone Fed kupa. Posle pobeda nad Luksemburgom i Švedskom, izabranice selektorke Tatjane Ječmenice su ukrstile rekete sa Slovenijom i upisale još jedan trijumf – 2:1.

Još jednom je dubl bio prelomni faktor, pošto su Nina Stojanović i Aleksandra Krunić donele bod za pobedu. Posle mečeva u singlu bilo 1:1. U duelu sa Kajom Juvan i Tamarom Zidanšek, srpske teniserke su uspele da u oba seta naprave po brejk prednosti i da na taj način dođu do trijumfa – 6:4, 6:4.

Izabrane vesti

Prvi meč dana igrale su Kaja Juvan i Olga Danilović, a naša mlada teniserka je uspela da na početku duela napravi i brejk i na tome je stala. Slovenka je čak ubedljivo i glatko dobila ovaj meč – 6:2, 6:2 – i time je donela prvi poen svojoj reprezentaciji. Mnogo više borbe viđeno je u narednom singlu između Nine Stojanović i Tamare Zidanšek. Dva tesna seta, ali oba u korist srpske teniserke – 6:4, 7:5. To je značilo da će odluka o konačnom pobedniku da padne u dublu.

Tu su zablistale srpske teniserke, Stojanovićeva i Krunićeva i donele željeni poen, koji je odveo reprezentaciju u plej-of, koji će se igrati u aprilu. Pobednik će imati direktan plasman u kvalifikacije za Svetsku grupu.

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara