Šef Misije OEBS-a pohvalio Šabića

Ambasador Hans Ola Urstad podržao "odličan rad" poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića.

Izvor: B92

Petak, 08.06.2007.

12:06

Default images

"Poverenik Šabić je profesionalac posvećen svom poslu, koji svim srcem podržava pravo javnosti da bude informisana, omogućavajući joj zakonski zagarantovan pristup informacijama," rekao je ambasador Urstad. Prema oceni šefa Misije OEBS-a, "takvi javni činovnici, koji uspostavljaju visoke standarde i praksu, obezbeđuju buduću evropsku integraciju Srbije".

U saopštenju se podseća da je Misija OEBS-a sa poverenikom tokom 2006. i 2007. godine organizovala više desetina radionica na temu slobodnog pristupa informacijama za nekoliko stotina državnih službenika i novinara.

Proverenik je, uz podršku Misije, napisao Vodič kroz Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, koji je objavljen u Službenom glasniku prošlog oktobra.

"Poverenik je ključni partner Misije u promovisanju osnovnog ljudskog prava na slobodan pristup informacijama. Iako se i dalje suočava sa preprekama u tom značajnom radu, mi podržavamo poverenika Šabića da nastavi da radi za dobrobit građana Srbije", naveo je Urstad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: