Petak, 01.06.2007.

12:25

Osuda za ubistvo novinara iz nehata

Mladinko Mihajlović iz Novog Sada osuđen na pet godina zatvora zbog ubistva Nemanje Pavlovića, vlasnika TV "Kanal 9".

Izvor: Beta

Default images

Mihajlović je osuđen zbog nanošenja teških telesnih povreda i ubistvo iz nehata, iako ga je optužnica teretila za nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom. U presudi se navodi da je Mihajlović vlasniku "Kanala 9" naneo lake telesne povrede, ali da je Pavlović prilikom pada udario glavom u beton, što je dovelo do smrtnog ishoda.

Drugooptuženi Marko Drinić (24) iz Novog Sada oslobođen je optužbi za nasilničko ponašanje.

Prema optužnici, Mihajlović je 7. novembra prošle godine, posle lakšeg sudara svog "juga" s Pavlovićevim automobilom u Industrijskoj ulici u Novom Sadu, "snažno udario Pavlovića u lice i oborio ga na zemlju".

Od posledica udarca i pada na beton Pavlović je zadobio teške povrede lobanje i mozga, pa je do smrti 27. novembra bio priključen na aparate.

Novosadska televizija "Kanal 9" saopštila je da očekuje da će se okružni javni tužilac žaliti na kaznu Mihajloviću.

U saopštenju "Kanala 9" navodi se da je za to krivično delo zaprećena kazna od dve do 12 godina, kao i da je Mihajlović ranije već krivično i prekršajno osuđivan zbog nasilničkog ponašanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: