Lekari traže smenu direktora

Četrnaest lekara Instituta "Laza Lazarević" traže smenu vršioca dužnosti direktora Dragiše Ranđelovića.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.05.2007.

17:25

Default images

Lekari traže smenu Ranđelovića zbog smanjenja plata i lošeg rukovođenja tom ustanovom. Dok Ranđelović za B92 nije želeo da komentariše tvrdnje svojih lekara, ministar zdravlja Tomica Milosavljević kaže da ne želi da se svrstava ni na jednu stranu dok nadležne inspekcije ne ispitaju eventualne nepravilnosti u radu v.d. direktora.

Lekari tvrde da je poslednja plata za specijaliste smanjena za oko 15.000 dinara, da je isplaćena samo trećina cene dežurstva i da se plata obračunava po nižim koeficijentima nego u drugim ustanovama istog ranga.

Lekari kažu da je Ranđelović počeo da im preti da će ih premestiti u druge ustanove. Žale se na loše međuljudske odnose i fizičke sukobe:

"Rukovodstvo nije stručnog zvanja, to su tehničari koji su i u sindikatu Nezavisnost. Mandat v.d. direktora je istekao, Upravni odbor nemamo, ljudi sa akademskim titulama se šikaniraju i javno ponižavaju. Direktor je obrazložio to tako što je počeo da nas kažnjava, da nas zove jednog po jednog kod sebe, da preti", kaže Svetlana Pajić-Savić.

Inače, zaposleni na Institutu "Laza Lazarević" štrajkovali su pre tri godine. Tada su tražili da se uvede posebno bolničko obezbeđenje i tražili su smenu tadašnjeg direktora dr Ivana Dimitrijevića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: