Ekshumacija u Gorancima kod Mostara

Počela ekshumacija masovne grobnice u kojoj se nalaze posmrtni ostaci ubijenih lica srpske nacionalnosti.

Izvor: B92

Petak, 18.05.2007.

11:09

Default images

Na istom području otkrivena je još jedna grobnica, u kojoj se, prema podacima Federalne komsiije za traženje nestalih, nalaze posmrtni ostaci ubijenih Bošnjaka i Srba. Eshumacija se vrši na osnovu naloga Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, a prema podacima Ureda za traženje nestalih lica Republike Srpske, u dolini Neretve još se traga za 166 lica srpske nacionalnosti, od čega 20 na području Mostara.

Milan Bogdanić, direktor Ureda za traženje nestalih lica Republike Srpske, veruje da je reč o "sekundarnoj grobnici", u koju su ubijena lica dovezena sa nekih drugih lokacija. Po njegovim rečima, u ovom trenutku nezahvalno je govoriti o kolikom broju lica se radi.

Pored antropologa, u eshumaciji učestvuje i sudski veštak.

Otkopavanjem grobnice, vidljivi su delovi maskirnih uniformi i vojničkih čizama, što upućuje na to da se radi o vojnicima srpske nacionalnosti, ali se konačna ocena može dati tek nakon završene DNK analize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: