Petak, 11.05.2007.

11:04

Crna Gora u Savetu Evrope

Crna Gora je primljena danas u Savet Evrope, kao 47. članica nastarije evropske organizacije.

Izvor: Tanjug

Default images

Na svečanosti u sedištu SE u Strazburu, dobrodošlicu najmlađoj evropskoj državi poželeo je generalni sekretar te organizacije Teri Dejvis, koji je pozvao Crnu Goru da što pre ratifikuje sva ključna dokumenta SE, počev od Konvencije o zaštiti ljudskih prava, do Konvencije o borbi protiv trgovine ljudima.

Ministar spoljnih poslova Crne Gore Milan Roćen ocenio je da je danas veliki dan za tu zemlju i izrazio nadu da će ona moći i dalje da računa na podršku Saveta Evrope u ispunjavanju obaveza koje je današnjim prijemom preuzela.

Roćen je podsetio na referendum o samostalnosti Crne Gore, na kojem se ona, kako je rekao, opredelila za partnerski odnos sa evropskim institucijama i organizacijama.

On je naglasio da je Crna Gora jedina od bivših republika SFRJ očuvala mir i stabilnost 90-ih godina i potvrdio njenu posvećenost očuvanju multietničkog i multikulturalnog karaktera i dijaloga.

Ceremoniji prijema Crne Gore prisustvovao je i ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Drašković, koji će tokom dana, u ime Srbije, preuzeti predsedavanje Komitetu ministara Saveta Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: