Utorak, 08.05.2007.

23:40

Teokareviću Doprinos godine Evropi

Urednik mesečnika "Evropski forum" Jovan Teokarević dobitnik je ovogodišnje nagrade "Doprinos godine Evropi".

Izvor: Beta

Default images

Uručujući nagradu, predsednik Evropskog pokreta i predsedavajući žirija Živorad Kovačević rekao je da je žiri doneo jednoglasnu odluku i istakao da "Evropski forum" dokumentovano i istinito obaveštava javnost o tome gde je Srbija u odnosu na Evropsku uniju i evroatlanske integracije.

Teokarević je, u govoru po preuzimanju priznanja, izjavio da se Srbija sada nalazi u istorijskom poslu i podsetio da je prošlo godinu dana od prekida pregovora o Sporazumu o asocijaciji i pridruživanju sa EU.

"Evropski put mora da bude naš izbor i rezultat našeg rada", rekao je Teokarević istakavši da Brisel možemo stići samo "sopstvenim preobražajem".

"Doprinos godine Evropi" dodeljuje se osobi koja je svojim radom najviše doprinela procesu evropskih integracija i promociji evropskih ideja i vrednosti u Srbiji, a Evropski pokret u Srbiji tu nagradu dodeljuje već šest godina u saradnji sa Međunarodnim evropskim pokretom.

Dosadašnji dobitnici te nagrade su Goran Svilanović (2002.), Duško Lopandić (2003.), Jasmina Seferović (2004.), Gordana Lazarević (2005.) a prošle godine nagrada je uručena direktorki vladine Kancelarije za pridruživanje EU Tanji Miščević.

Teokarević je urednik časopisa "Evropski forum", docent na Fakultetu političkih nauka (FPN) i predavač na brojnim kursevima na FPN i Diplomatskoj akademiji. Autor je 12 knjiga i govori četiri jezika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Podeli: