Zekoviću ponovo pretnje smrću

Nepoznati muškarac ponovo je pretio smrću istraživaču kršenja ljudskih prava u Crnoj Gori Aleksandru Zekoviću.

Izvor: B92

Subota, 05.05.2007.

11:34

Default images

Nepoznati mušakarac je sinoć Zekoviću, koji je i član Saveta za građansku kontrolu rada policije, u dva telefonska razgovora, koja su se desila dok je razgovarao sa šefom policije u Podgorici, kazao da hoće da ga ubije, da radi za "Šiptare", koji su ljudi "taman ka' on".

Zekoviću su nepoznate osobe pretile i pre 15 dana, ali su te pretnje i ucene diskreditacijom njegove ličnosti prestale kada je istraživač javnost upoznao sa njihovom sadržinom, a nevladin sektor i deo stranaka zatražili hitnu reakciju policije.

Policija, međutim do sada nije identifikovala osobe koje prete Zekoviću i predstavljaju se kao "zaštitnici državnih interesa" i "zaštitnici srpstva i pravoslavlja", a u međuvremenu usledile su nove pretnje smrću.

Zeković je istraživao tvrdnje o prekoračenju policijskih ovlašćenja u policijskoj akciji "Orlov let" u kojoj je uhapšena grupa Albanaca kasnije optužena za pripremanje terorističkih napada u Crnoj Gori.

Zeković je pod policijskom zaštitom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: