Kultura

Petak, 28.05.2010.

11:58

„Metamorfoze“ premijerno u JDP-u

Predstava „Metamorfoze“ u režiji Aleksandra Popovskog premijerno će biti izvedena 9. juna na Velikoj sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu.

Izvor: Beta

Default images

Tekst za predstavu su napisali reditelj Aleksandar Popovski i dramaturg Jelena Mijović, prema istoimenom delu rimskog pesnika Ovidija.

Publije Ovidije Nazon jedan je od najvećih rimskih pesnika Avgustovog doba. „Metamorfoze“ su njegovo najznačajnije delo, u kojem je obrađeno niz mitova na temu preobražaja pojava, događaja ili pojmova.

Likovi Ovidijevih „Metamorfoza“ su polubogovi, junaci, heroji ili obični ljudi, a sve što im se događa pesnik pripoveda stilom koji je ispunjen fantastikom. Mitovi su pretežno grčki, ali ima i nekoliko italskih i rimskih mitova.

U predstavi igraju: Nebojša Glogovac, Tamara Vučković, Nikola Đuričko, Jelena Đokić, Goran Šušljik, Nada Šargin, Radovan Vujović, Marija Vicković, Dalija Aćin, Luka Lukić, Ana Dubljević i Darko Bursać.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

8 h

Podeli: