CPC služi liturgiju u manastiru SPC

Mitropolit CPC Mihailo najavio je da će sutra služiti liturgiju u Cetinjskom manastiru, u kome je sedište Mitropolije SPC.

Izvor: B92

Utorak, 17.04.2007.

21:38

Default images

Mihailo je, posle večerašnje sednice Sinoda kanonski nepriznate CPC, novinarima kazao da će lično, sa svojim sveštenstvom, u sredu u 11 sati služiti liturgiju u manastiru Svetog Petra Cetinjskog.

Na pitanje kako nameravaju da uđu u manastir, predstavnik CPC-a Stevo Vučinić nije precizno odgovorio, već je kazao da njihova namera "nije da izazivaju i provociraju bilo kakve ekscesne situacije i da veruje da će se sve završiti kao i svaki drugi verski obred".

On je kazao da je poznato da "na Cetinju vlada opšte neraspoloženje među građanima, zbog uzurpacije Cetinjskog manastira od Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori".

Najavio je da je okupljanje građana i vernika CPC planirano za 10:30 ispred Vlaške crkve kod spomenika Lovćenska vila, odakle će se uputiti ka Cetinjskom manastiru.

CPC je ranije saopštila da više nema vremena za čekanje i da će uz ili bez pomoći države, preuzeti od Srpske pravoslavne crkve hramove i crkve u Crnoj Gori.

Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je da je jedini i neprikosnoveni titular pravoslavnih crkava i manastira u Crnoj Gori i da će ih braniti svim dozvoljenim sredstvima.

Crnogorski predsednik Filip Vujanović poručio je ranije da će država Crna Gora zaštititi imovinu Mitropolije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: