Ništa od triple krune, Liverpul u krizi, Lampardov Čelsi napada FA Kup (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 03.03.20. | 22:37

Plavci igrali daleko ozbiljnije, mogli su barem do još dva gola - 2:0

Liverpul je u krizi, u to nema dileme! I velika pobeda za Čelsi, pobeda za budućnost.

Poraz od Atletiko Madrida u Ligi šampiona u prvom meču dvomeča, prvi poraz u Premijer ligi, pa ispadanje iz FA Kupa. To je učinak Liverpula na tri od poslednje četiri utakmice. Imaju Redsi Premijer ligu u džepu i to im je najvažnije, ali sada su izgubili šansu za triplu krunu. I vise u Ligi šampiona. A u FA Kupu im je glave došao napaljeniji i borbeniji Čelsi. Frenk Lampard nije taktizirao za razliku od Jirgena Klopa i prošao je u četvrtfinale FA Kupa ubedljivom pobedom - 2:0 (1:0).

Izabrane vesti

Očekivalo se da Liverpul večeras izvede malo jači sastav od onog koji se pojavio na Stamford Bridžu. Mislili su mnogi da će Klop izvesti jači tim nego u prethodim utakmicama u FA Kupu, ali to zapravo nije bio slučaj u tolikoj meri. Možda samo za nijansu (Mane, Van Dajk, Robertson), ali to nije bilo dovoljno. Sa druge strane Frenk Lampard je izveo odmah respektabilan tim sa iskusnijim imenima (Vilijan, Pedro, Kovačić, Barkli, Arizabalaga...) i to je dalo rezultat.

Redsi su tokom vikenda prvi put poraženi u prvenstvu ove sezone što je sve glasnije pokrenulo debatu da je Liverpul zapao u krizu, a večeras je to samo nastavak iste. I ponovo je peta runda ovog takmičenja bila kobna po Jirgena Klopa.

Koliko Liverpul nije ličio na sebe večeras najbolje je moglo da se vidi u 13. minutu kada je Čelsi poveo posle velike nonšalancije Fabinja i generalno odbrane Redsa. Bio je to lanac grešaka, a sve je kulminiralo sa očajnom reakcijom Adrijana posle šuta Vilijana. Na taj način je Lampardov tim poveo.

Do 2:0 su Plavci stigli početkom drugog poluvremena, a treba istaći da je pre toga Kepa Arizabalaga imao fantastičnu trostruku odbranu čime je zadržao domaći sastav u prednosti. Potom je usledio sjajan solo-prodor Barklija, šut sa ivice šesnasterca i šampion Evrope je bio na kolenima.

Posle toga je Pedro imao šansu jedan na jedan sa Adrijanom koju nije iskoristio, a zatim je i Žiru posle fenomenalne šanse pogodio prečku. Lako je Lampardov sastav mogao tu do još dva data gola.

Ako Redsi žele više, moraće više da se potrude. Čelsi mu je večeras održao lekciju. Pre svega u pristupu. Sa Premijer ligom u džepu i Atletikom koji dolazi za osam dana, ostaje mali znak pitanja zbog čega Redsi nisu malo jače ušli u ovaj meč. To nikako ne umanjuje znanje i sjajan duel koji je odigrao Čelsi. Mnogo će Plavcima ovo značiti za nastavak i dalji rad.

FA KUP - OSMINA FINALA

Ponedeljak

Portsmut - Arsenal 0:2 (0:1)
/Papastatopulos 45+4, Nketija 51/

Utorak

Čelsi - Liverpul 2:0 (1:0)
/Vilijan 13, Barkli 64/

Vest Bromvič Albion - Njukasl 2:3 (0:2)
/Filips 74, Zohore 90+3 - Almiron 33, 45+1, Lazaro 47/

Reding - Šefild Junajted 1:2 (1:1, 1:1)
/Puškaš 43pen - Mekgoldrik 2, Šarp 1'5+1/

Sreda
20.45: (14,0) Šefild Venzdej (6,75) Mančester siti (1,20)
20.45: (1,28) Lester (6,00) Birmingem (9,50)
20.45: (1,60) Totenhem (4,00) Norič (5,60)

Četvrtak
20.45: (5,70) Derbi (4,00) Mančester junajted (1,60)

*** kvote su podložne promenam


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara