"Zakoni služe samo vlasti, za privatizaciju države i ispumpavanje para"

Programski direktor Beogradskog centra za bezbednosnu politiku Predrag Petrović ocenio je da je Srbija privatizovana država, jer u njoj trenutno zakoni isključivo služe vlasti, za privatizaciju države i ispumpavanje para.
"Zakoni služe samo vlasti, za privatizaciju države i ispumpavanje para"
Foto: 021.rs
"Zato i menjaju zakone, da, kada ova vlast ode, nasledniku bude teško da nađe zakonsko utemeljenje za krivični progon", rekao je Petrović u intervjuu za NIN.
 
Prema njegovim rečima, "građani moraju, jer ništa drugo im ne preostaje, da budu glasni, da se međusobno povezuju i da se ne boje".
 
"Ozbiljna je situacija, radi se o zarobljenoj, privatizovanoj državi i neka im to bude motivacija da budu još glasniji, a ne da se zatvore u sebe. Jer to je upravo ono što želi svaka autoritarna vlast - da se ljudi izoluju, ne komuniciraju i da ne postoji solidarnost", naglasio je Petrović.
 
Kako je rekao, "ovde nije samo moć radi moći i vlast radi vlasti, nego imate izuzetno velike materijalne koristi, lično bogaćenje".
 
"Nije stvar samo u tome da neko vlada deset godina, nego i da ima motiv da zaštiti bogatstvo. Vlast omogućava da usmeravaju resurse u okviru države, ali i iz države u privatne džepove. I to je ogromna privilegija", rekao je Petrović.
 
Prema njegovim rečima, slučaj Krušik pokazuje čemu služi državna funkcija, kako može da se zluopotrebi i kako se službe zloupotrebljavaju da uhapse nekog ko je ukazao na nezakonitosti.
 
"Oni gone protivnike korupcije i štite sebe", naglasio je Petrović.
 
On je rekao i da je "budžet BIA utonuo u mrak i ne znate koliko novca iz budžeta je uplaćeno i za šta".
 
"Nije isključeno ni da se koriste resursi BIA u privatne svrhe, da bi se ostvarila poslovna korist, prednost na tenderima, da bi se saznalo šta konkurencija planira...", naveo je Petrović.
  • X

    05.03.2020 14:46
    X
    Firma koja nije platila uzetu robu u expresnom roku je ugašena I više nama od koga da se pitražuje. Na pitanje upo¢eno sudiji kako je potpisao rešenje o gašenju firme koja ima obaveze prema dobavljaču iskreno je odgovorio, == To samo u Srbiji može=== razumeli smo se čovek je tadio po zakonu!!!!
  • Velja

    02.03.2020 13:17
    @high ISO 02.03.2020 • 09:48
    "Bili je sve objasnio nema potrebe za daljim filozofiranjem."

    @'Lost" je sve objasnio
  • Mile

    02.03.2020 10:59
    Ne treba se odricati ni revolucionarnog suda i revolucionarne pravde. A himna počinje sa "ustajte prezreni na svetu, vi sužnji koje mori glad... ". Dalje se svira...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.