NIKŠIĆ NE DA SVETINJE! Gojko Perović poručio: Oduvek je bilo Bogu Božije a caru carevo, ali sad hoće sve! VIDEO
Foto: Kurir/Zoran Šaponjić

istrajni

NIKŠIĆ NE DA SVETINJE! Gojko Perović poručio: Oduvek je bilo Bogu Božije a caru carevo, ali sad hoće sve! VIDEO

Crna Gora -

Uprkos jakoj kiši koja pada, u Nikšiću je krenuila nepregledna litija na čijem je čelu otac Gojko Perović, rektor Cetinjske bogoslovije.

Nikšićani su se, kako javlja reporter Kurira, u rekordnom broju okupili i ove nedelje i pokazali šta za njih znače svetinje.

foto: Zoran Šaponjić

Dok gradom odjekuje "Ne damo svetinje", kiša ne prestaje da pada ali Nikšićane to ne sprečava da u miru, dostojanstveno sa ikonama svojih svetaca u rukama učestvuju u nepreglednom krsnom hodu u znak protesta protiv spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

Njima se obratio otac Gojko Perović na centralnom gradskom trgu i podsetio da sutra počinje Veliki post uz želju da se Vaskrs dočeka u "boljoj Crnoj Gori bez ovog sramnog i nakaradnog Zakona".

foto: Zoran Šaponjić

Perović je takođe pozvao adse prevaziđu podele u Crnoj Gori i podsetio da je "oduvek bilo Bogu božje, a caru carevo".

"Taj zakon izgleda hoće da menjaju, hoće da uzmu I BOŽIJE I CAREVO", rekao je rektor cetinjske Bogoslovije. Više o tome šta je otac Gojko poručio večeras u Nikšiću pročitajte OVDE.

foto: Kurir/Zoran Šaponjić
1 / 14 Foto: Kurir/Zoran Šaponjić

Prethodno se veliki broj Nikšićana okupio na molebanu u Sabornom hramu svetog Vasilija Ostroškog da bi nakon toga krenuli u litiju ulicama grada u odbranu svetinja.

Kurir.rs / Zoran Šaponjić, Foto, video: Zoran Šaponjić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track