Fajenord ne želi istu sudbinu kao Ajaks

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.03.20. | 14:42

Klub iz Roterdama u polufinalu Kupa Holandije igra protiv NAC Brede (20.45)

Verovatno najprijatnije iznenađenje najmasovnijeg takmičenja u Holandiji je NAC Breda. Drugoligaš je uspeo da se domogne mesta među najbolja četiri, iako se tome gotovo niko nije nadao. Stvarno im se ništa ne može oduzeti, jer su na putu do polufinala eliminisali ni manje ni više nego PSV iz Ajndhovena i AZ Alkmar, pa i Emen koji igra rang iznad njih. Stoga će Fajenord morati dobro da se pripazi, pošto smo sinoć već videli veliko iznenađenje i eliminaciju Ajaksa od Utrehta (20.45).

Fajenordova sezona do sada ne može se svrstati u red najuspešnijih, mada na nepunih deset kola do završetka holandskog šampionata i dalje imaju određene šanse da se domognu titule, pošto sede šest bodova iza Ajaksa i AZ Alkmara koji dele prvo mesto sa po 53 osvojena boda.

Izabrane vesti

Sa druge strane, NAC Breda, naročito „kladioničarima“ nije nepoznat tim. Donedavno je ovaj sastav igrao u Erediviziji, ali je iz nje ispao prošle godine i ponovo traži put natrag među najbolje. Trenutno u drugoj ligi zauzima mesto koje vodi u plej-of, pa ko zna, možda već od jeseni ponovo bude zaigrao sa holandskim fudbalskim velikanima.

Naravno, velika prednost za Fajenord je što igra pred svojim navijačima, gde nije poražen na nekom zvaničnom meču još od 26. septembra kada je bodove u Erediviziji „pokupio“ AZ Alkmar (0:3). Sa druge strane, Breda je u dobroj seriji rezultata na gostujućim terenima, ali ipak protiv daleko slavbijih rivala, pa će biti zanimljivo kako će se večeras predstaviti publici u Holandiji.

U ovoj deceniji, Fajenord i NAC Breda su se sastali ukupno sedam puta na „De Kajpu“. Odnos pobeda je takav da večerašnji domaćin ima sedam pobeda, a Breda samo jednu. Možda je došlo vreme i za drugu, vrednu finala Kupa Holanije.

KUP HOLANDIJE - POLUFINALE

Sreda
Utreht - Ajaks 2:0 (1:0)
/Van de Strik 33, Gustafston 65p/

Četvrtak
20.45: (1,38) Fajenord (4,50) NAC Breda (7,50)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara