Makabi dobio dozvolu: Umesto u karantin - stiže u Beograd

Vreme čitanja: 1min | čet. 05.03.20. | 14:41

Igraće se sutra evroligaška košarka u glavnom gradu Srbije

Drama u Tel Avivu. Umalo da Makabi ostane u Izraelu i uopšte i ne dođe na meč protiv Crvene zvezde koji je zakazan za sutra, u petak! Ali, posle mnogo peripetija dobio je dozvolu i uskoro bi trebalo da poleti za glavni grad Srbije, piše Sport5.co.il.

U čemu je bio problem?

Izabrane vesti

Ministarstvo zdravlja Izraela još ranije je donelo odluku da svi putnici koji stignu u Izrael iz Španije, Italije, Nemačke, Francuske, Švajcarske i Austrije moraju da budu u karantinu 14 dana. Odluka je doneta zbog sprečavanja širenja korona virusa. A Makabi je nedavno gostovao Valensiji. I zato je upao u problem. I po pravilima zemlje ne bi mogao da napusti zemlju.

Što bi značilo da ne može da dođe na utakmicu u Beograd.

Čak je Ministarstvo zdravlja pretilo da izda tužbu u skladu sa zakonom protiv Makabija, a na kraju je odlučeno da će avion ipak odleteti i da će Makabi stići u Beograd. U tome je dosta pomogao i zamenik direktora Ministarstva zdravlja Izraela Itamar Groto.

Juče je bila priča da li će na meču protiv Efesa moći da prisustvuje više 5.000 ljudi, a na kraju je bio popunjen samo donji deo tribina.

Pored igrača Makabija trebalo bi u Beograd da stigne i oko 100 navijača. Meč je na programu sutra od 19 časova.

FOTO: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara