Jedinstvena prilika za Lazara Pavlovića

Vreme čitanja: 3min | čet. 05.03.20. | 17:05

Da li je vreme za mladog vezistu ili će se struka Partizana opredeliti za iskustvo?

Jedan Lazar nije uspeo, vreme je za drugog. Promocija Lazara Markovića u startnih 11 na 162. večitom derbiju ništa dobro nije donela Partizanu, ali se u Humskoj 1 nadaju da bi sedam godina mlađi Lazar Pavlović mogao da bude bingo u naredne dve takmičarske utakmice.

Žuti karton Sejdube Sume u uvodu meča na stadionu „Rajko Mitić“, kombinovan sa povredom potkolenice zbog koje je Gvinejcu savetovano da miruje desetak dana, otvorio je prostor omladinskom reprezentativcu Srbije. Očekuje se da baš momak iz „klase 2001“ bude adut crno-belih na susretima sa Radničkim iz Niša i Spartaka iz Subotice, u razmaku od samo tri dana. Najpre u prvenstvu (subota, 20 časova), potom i u osmini finala Kupa Srbije (utorak, 18 sati).

Izabrane vesti

Sume neće biti na terenu, a prirodno bi bilo da ga zameni izdanak omladinske škole, koji se najbolje snalazi iza napadača i kome su odgovorni ljudi iz kluba stavljenjem „desetke“ na poleđinu dresa precizno sugerisali šta od njega očekuju u budućnosti. S tim da Lazar Pavlović, baš zato što je Suma procevetao od povratka sa pozajmice Makabiju iz Haife, nije imao odgovarajuću minutažu, te mu kao jedina utakmica koju je počeo otkako ga je Savo Milošević prekomandovao u prvi tim ostaje ona na Čairu, 5. maja prošle godine. Trener Partizana je na opšte iznenađenje javnosti, gurnuo tada maloletnog vezistu u vatru, kad je sve „gorelo“, a Parnom valjku visio prolaz, ali je Lazar uzvratio mirnoćom, tehničkom obučenošću i guranjem lopte unapred, prirastavši za srce Grobarima.

Na njegovu i žalost navijača, od tog debija, u narednih deset meseci nije počeo nijedan jedini meč!? Čak ni susrete protiv nominalno slabijih rivala, onih iz donjeg dela superligaške tabele. Pamtiće se da je zamenio Sašu Ilića na oproštaju legendarnog kapitena, dobio šansu protiv Mančestera u Beogradu, namestio golove u pobedama nad Spartakom i Mačvom, ali pravu priliku, poverenje da pokaže šta zna, još nije dobio. Zato su narednih dani za Pavlovića posebno važni, jer bi, bude li starter, prvi put otkako je prebačen iz omladinskog u seniorski pogon imao na raspolaganju dve vezane utakmice, „široku livadu“ da uveri nadređene da zaista jeste projekat za budućnost. Jer, kad je igrač u grču, kad dobija šansu na kašičicu, 15 ili 20 minuta, kad je meč uglavnom rešen, ne može da pokaže sve što zna, niti se o njegovim kvalitetnima racionalno sudi. Ovako, nudi se Lazaru Pavloviću šansa da pokaže kako su mu ramena, iako ima svega 18 godina, sposobna da izdrže teret igranja u prvom timu Partizana. Uz prednost zvanu domaći teren, jer nije isto kad lopta „tandrče“ po Surdulici ili igralištu u Senti ili klizi, kao na podlozi stadiona u Humskoj.

Ruku na srce, učešće Lazara Pavlovića kao startera na utakmicama protiv Radničkog i Spartaka još nije zavedeno kao sigurno. Savo Milošević je na utakmicama kad je Suma izostajao zbog kartona ili povreda, znao da pomeri Bibarsa Natha na mesto arhitekte igre, a na pozicijama zadnjih veznih upari Sašu Zdjelara i Aleksandra Šćekića. Tako je bilo i pre osam dana protiv novosadskog Proletera, ali kako na -11 u odnosu na Crvenu zvezdu nekog velikog takmičarskog imperativa pred Partizanom nema, iz tog ugla deluje kao idealan trenutak za promociju mladosti na uštrb iskustva.

Ili, možda još ne?

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara