Vojska: Reforme i bez zakona

Ministar odbrane Zoran Stanković kaže da se reforma Vojske sprovodi i bez dokumenta koji treba da usvoji Skupština Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 11.04.2007.

08:42

Default images

Stanković je izjavio da se, iako Strategijski pregled odbrane nije usvojen u Skupštini, reforma Vojske sprovodi po tom dokumentu jer bi, u suprotnom, bilo ugroženo funkcionisanje sistema odbrane.

"Da li bi trebalo da čekamo, kao što svi ostali čekaju, da se formira Skupština i da bude donet Zakon o ministarstvima? Mi smo čekali i čekamo tamo gde možemo. Ako bismo stali, onda ne bismo imali ništa, nego bismo doveli funkcionisanje sistema u velike probleme", rekao je Stanković za RTS.

On je rekao da, kao ministar odbrane, nema pravo glasa na sednicama Vlade Srbije jer nije donet Zakon o ministarstvima, po kom bi Ministarstvo odbrane "funkcionisalo na drugačiji način" u okviru Vlade.

Stanković je rekao i da Vojska, do donošenja Zakona o ministarstvima, ne može da predlaže zakone i dodao da bi Strategijski pregled odbrane trebalo da bude promenjen zbog prijema Srbije u Partnerstvo za mir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: