Anjeli gura ideju evropske Superlige: Zar Atalanta da igra Ligu šampiona!?

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.03.20. | 17:06

Prvi čovek Juventusa traži da se više vrednuje "minuli rad"

Gazda Juventusa Andrea Anjeli postao je definitivno barjaktar ideje o zatvorenoj evropskoj ligi najvećih, najbogatijih klubova. Bez imalo sramote, prvi čovek crno-belih je na Samitu fudbalskog biznisa u Londonu ispalio da klub kakav je Atalanta ne zaslužuje da igra u Ligi šampiona!

Iako je Boginja jednom nogom u četvrtfinalu elitnog takmičenja, Anjeli smatra da klubovi ranga Atalante ne bi trebalo da nastupaju u Ligi šampiona.

Izabrane vesti

Naravno, uvio je to milioner iz Torina u oblandu stavom da je problem što je Atalanta imala samo jednu dobru sezonu iza sebe!?
Izuzetno poštujem sve što Atalanta radi, ali bez istorije na evropskoj sceni, samo zahvaljujući jednoj dobroj sezoni, imali su direktan put u elitno evropsko takmičenje. Je li to ispravno ili ne?“ zavapio je Anjeli.

Onda je ubacio kontra primer, uvukavši Romu na svoju stranu.
A, onda pomislim na Romu, koja je prethodnih godina dala veliki doprinos rejtingu italijanskog fudbala. Imala je samo jednu lošu sezonu i ispala je iz elite, uz sve posledice koje su usledile za njene finansije“.

Tu, naravno, prvi čovek Juventusa nije stao. On je u neku ruku najavio želju da se „redizajnira“ forma elitnog takmičenja. 
Morali bismo da zaštitimo naše investicije i troškove. Da li bi u tom slučaju Atalanta imala manje šansi da zaigra na vrhunskom nivou? Ne moram da odgovorim na to pitanje, već moramo da stvorimo transparentan proces koji bi nas doveo do ispravnih odluka“.

Anjeli je nastavio da razvija ideju po kojoj bi veliki klubovi morali da budu zaštićeniji, da bi morao više da se vrednuje "minuli rad".
Ima timova koji osvoje ligu ili kup i automatski se kvalifikuju u evropsko takmičenje, samo na osnovu nacionalnog koeficijenta. Poenta cele priče je da napravimo neki balans između onog što klub doprinosi evropskom fudbalu i njegovih rezultata u samo jednoj sezoni“, objasnio je Andrea Anjeli.

Reklo bi se da smo iz godine u godinu sve bliži NBA modelu fudbalske Lige šampiona...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara