Azar završio sezonu, pod upitnikom i EP

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.03.20. | 19:06

Pauza dva i po do tri meseca

Neslavno je Eden Azar završio prvu sezonu u Real Madridu. Već je završio, iako ima još dva i po meseca do spuštanja zavese, jer je takav epilog operacije koju je Belgijanac imao u Dalasu.

Doživeo je Azar napuknuće fibule u zglobu, vrlo nezgodna povreda je u pitanju, pa je danas u Dalasu morao na hirurški zahvat, kod doktora Judžina Karija, koji je specijalista za takve intervencije kod sportista, jer sarađuje i sa NBA i NFL klubovima Denver Nagits i Denver Bronkos.

Izabrane vesti

Prema prvim informacijama iz SAD, a koje je objavio list AS, Azara očekuje pauza od dva i po do tri meseca i to su veće šanse da budu tri. A, to znači da ove sezone više neće oblačiti dres Real Madrida. Sada je samo pitanje da li postoje šanse da Belgijanac nastupi za svoju reprezentaciju na Evropskom prvenstvu, koje počinje sredinom juna. Prosta matematika kaže, ako se obistine prognoze, slabe su šanse da Azar bude u sastavu Crvenih đavola.

Možda je najveća Azarova šansa ako se desi odlaganje početka Evropskog šampionata zbog korona virusa, a što jeste jedna od mogućnosti o kojoj razmišlja UEFA, pod uslovom da se do tada ne popravi situacija na kontinentu.

Real Madrid je objavio saopštenje na klupskom sajtu, ali bez detalja, samo uz informaciju da je Belgijanac uspešno operisan u Dalasu.

Velika je i dugogodišnja želja Real Madrida bio Eden Azar, koja se letos najzad ispunila, u transferu vrednom 100.000.000 evra. Ipak, bivši as Čelsija je za do sada odigrao samo 15 mečeva za Kraljevski klub, a u statistiku je upisao jedan gol i pet asistencija.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara