Nova vest
Košarka

Subota, 29.02.2020.

15:05

Šakota: Snažno na Cedevita Olimpiju; Lazić: Nemamo pravo na grešku

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota, pred meč 20. kola ABA lige protiv Cedevita Olimpije, izjavio je da je to veoma važan susret za crveno-bele.

Izvor: MS

Autor: MS

Šakota: Snažno na Cedevita Olimpiju; Lazić: Nemamo pravo na grešku
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Zvezda se nalazi pod imperativom trijumfa u direktnom duelu za mesto u plej-ofu.

"Moramo da kažemo da je ovaj meč izuzetno važan za nas i to na startu nedelje u kojoj nas ponovo očekuje dupli program u Evroligi. Međutim, ne samo što je prvi u nizu već i uslov za neke stvari kasnije, meč sa Olimpijom Cedevitom je najvažniji. Svesni te činjenice moramo da uđemo u ovaj meč snažno, znajući koliko je važan ovaj meč. Igramo protiv direktnog protivnika za plasman u plej ofu i samo ta činjenica dovoljno govori”, rekao je Šakota za klupski sajt.

Kapiten Branko Lazić smatra da njegov tim nema pravo na grešku u ovom susretu.

"Utakmica koja direktno odlučuje o plasmanu u plej-of. Samo ovo da kažemo i verujem da svi mogu da shvate kolika je važnost ove utakmice. Nemamo pravo na grešku, moramo da odigramo izuzetno čvrsto,sa mnogo više energije borbe i verujem da time imamo veliku šansu da pobedimo. Pozivam i navijače da dođu u halu u nedelju uveče, i naše Zvezdaše koji će biti na fudbalskom derbiju i sve ostale. Mnogo nam je važno da pred punim tribinama i podrškom odigramo ovu utamicu, a ostalo je na nama”, rekao je Lazić.

Njegov saigrač Vladimir Štimac rekao je crveno-beli u nedeljnom susretu moraju da pobede.

"Mnogo važan meč. Nema nazad, samo pobeda dolazi u obzir, ali igramo protiv ekipe koja ima svoj kvalitet. U odnosu na prvi meč bilo je promena i kod njih i kod nas. I pored odlaska Simonovića, imaju u napadu dosta opcija, tu su Blažič, Cirbes, Murić… Dobra ekipa protiv koje moramo da se postavimo kao da igramo evroligašku u utakmicu u Beogradu što znači da moramo da odigramo mnogo čvršće, jače, energičnije nego neke utamice. Našim navijačima nemam šta da kažem. Uvek su uz nas i znaju da prepoznaju trenutak kada nam je važno da nam daju dodatnu snagu. Ovo je ta utakmica", rekao je Štimac.

Meč izmedju košarkaša Crvene zvezde i Cedevita Olimpije igra se u nedelju od 21 sat u hali "Alekasandar Nikolić" u Beogradu

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve