Prvi slučaj koronavirusa u Kataru

U Kataru je potvrđen prvi slučaj koronavirusa, saopštilo je ministarstvo zdravlja, navodeći da je reč o državljaninu (36) koji se nedavno vratio iz Irana.

Izvor: Tanjug

Subota, 29.02.2020.

14:53

Prvi slučaj koronavirusa u Kataru
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Nakon što je Katar prijavio prvi slučaj zaraze, Saudijska Arabija je ostala jedina zemlje u Persijskom zalivu u kojoj nema obolelih, prenosi Rojters.

Najteže pogođena zalivska zemlja je Iran, gde su 43 osobe preminule, dok ih je skoro 600 zaraženo.

Većina slučajeva koronavirusa u drugim zemljama Zaliva potvrđena je kod osoba koje su posetile Iran ili su bile u kontaktu sa ljudima koji su boravili u toj zemlji. Iran je ujedno i jedina zalivska zemlja u kojoj je bilo smrtnih slučajeva.

Ujedinjeni Arapski Emirati savetovali su danas bankama da reprogramiraju kredite i smenje naknade i provizije, kako bi ublažili ekonomske efekte epidemije koronavirusa.

Kuvajt je pozvao svoje građane da izbegavaju putovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: