(©AFP)
(©AFP)

Setjen se izvinio zbog pomoćnikovih prostakluka: Ne možemo ceo dan da šetamo s rukom na ustima

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.03.20. | 09:52

U Barseloni će možda ipak morati

Sarađivali su u Las Palmasu, Betis, pa i sada u Barseloni. I svuda je Kike Setjen dobijao samo pohvale. Međutim, kad je Edera Sarabiju doveo na Kamp Nou, shvatio je koliko je u stvari Barsa velika. Kamere snimaju svaki detalj, mediji angažuju čitače s usana... A sa usana Sarabije izlazile su samo najsočnije psovke, nismo ni znali da ih takvih ima u španskom jeziku.

Navikli na ipak gospodskije manire, igrači su se požalili kod prijatelja po novinama. Sarabija je istog trenutka na novinskim stupcima okarakterisan kao Setjenov “loš policajac“. I ubrzo je i šef struke katalonskog giganta morao da se izvini. Naučio je lekciju.
Prvo sam pomislio na imidž kluba, on mora da ostane netaknut. To mi je vrlo važno. Nemam problem kad nas krizikuju zbog pogrešne izmene, loše pripremljene utakmice, ali nisam navikao na kritike zbog ponašanja. Ali moramo da razuemo i ljude i kontekst. Nismo svi isti. Eder je temperamentan momak, za za mnoge stvari je fenomenalan. Samo mora da nauči da se kontroliše... Već smo imali ovakve neprilike“, otkriva Setjen u intervjuu za Periodiko.

Izabrane vesti

U Las Palmasu i Betisu je nekako i prolazilo, ali u Barseloni... Tamo je kao u političkoj areni.
Nema izgovora. Eder pokušava da reši to. On je mlad, impulsivan momak, energičan, za mnogo toga je neverovatno pozitivan. Ali sedimo na klupi kluba u kome ponašanje mora da bude bepsrekorno. Izolovani trenuci uvek postoje, mogu svakome da se dese, da poludiš ili padneš, ali moraš da se kontrolišeš... Kažem, dešavalo se i ranije, ali ne u klubu ovakvih dimenzija... Malo je ponižavajuće kad te mediji sve vreme snimaju dok si na klupu, to bi trebalo da nestane iz fudbala. Ne možeš ceo dan da ideš sa rukom na ustima... Ima tu i mnogo interesa, ljudi misle da će ti nauditi ovakvim stvarima. To se neće desiti“, kaže Setjen i dodaje da se stručni štab već izvinio svima u klubu.
Izvinili smo se, posebno ja, jer na kraju krajeva – to je moja greška. Ja moram da kontrolišem takve situacije, a ovakvo ponašanje nam nije potrebno. Postoji i drugi način da se kažu stvari. Pogrešili smo i trudićemo se da ubuduće izbegavamo ovakve stvari... Još jednom, ivinjavam se. Moja je odgovornost da ponašanje bude besprekorno i bićemo pažljivi“, dodaje Setjen.

(Foto: ©AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara