Marin Čilić predvodi Hrvatsku protiv Indije
Marin Čilić predvodi Hrvatsku protiv Indije

DEJVIS KUP: Od Zagreba do Bogote

Vreme čitanja: 3min | pet. 06.03.20. | 10:01

Počele su dvodnevne kvalifikacije za finale Dejvis kupa iz koji se dobija 12 učesnika završnog turnira u Madridu

Širom sveta, od od Zagreba do Bogote na 12 lokacija danas su krenule kvalifikacije za finale Dejvis kupa.

Kao što se zna, pravo učešće na završnom turniru, koji se igra od 23. do 29. novembra ponovo u Madridu automatski su dobili učesnici prošlogodišnjih polufinala - Španija, Kanada, Velika Britanija i Rusija, kao i dve reprezentacije dobitnice specijalnih pozivnica od organizatora, Kosmos  grupe Francuska i Srbija.

Izabrane vesti

Kada smo već pomenuli Zagreb, krenimo od duela najbližeg nama, između Hrvatske i Indije. Glavna snaga domaćna ovog duela je naravno Marin Čilić, a kod gostiju dubl koji čine legendarni Leander Paes i Rohan Bopana. Paesu je ovo inače poslednja godina takmičenja, jer već mu je 46 te će biti posebno motivisan.

Problem kod Hrvata je neigranje povređenog Borne Ćorića kojeg na mestu drugog reketa menja njegov imenjak Gojo, malo poznati teniser trenutno 177. na svetu. Upravo on otvara duel sa Indijom na tvrdom, ali prilično sporom terenu u Domu sportova protiv Pradžneša Gunesvarana, 132. reketa sveta i veliko je pitanje ima li kvaliteta da donese bod domaćinima. U svakom slučaju mi verujemo u tesno, napeto odmeravanje, a malu prednost ipak dajemo gostu.Drugi meč u Zagrebu je daleko lakši za prognozu pošto Ramkumar Ramanatan praktično nema nikakve šanse protiv prvog igrača prvih nosilaca ovih kvalifikacije, Čilića.

Drugi nosioci kvalifikacija su Belgijanci koji imaju veoma težak zadatak na šljaci u Debrecinu pošto ne mogu da računaju na trenutno 10. reket sveta, Davida Gofana. Šta više, domaći tim ima bolje šanse za prolaz u finale pre svega zbog Martona Fučoviča od kojeg očekujemo da dobije oba singla, i danas i sutra. Prvi na nišanu mu je Kimer Kopejans protiv kojeg očekujemo brz trijumf.

Pre njih dvojice rekete ukrštaju Atila Balaž i Ruben Bemelmans što bi trebalo da bude tvrđe, neizvesnije odmeravanje. Bliži pobedi je domaći as, ali je kvota 3,55 na njegovog rivala ipak preterana, te se ovde isplati rizikovati jer razlika u kvalitetu dva tensiera nikako nije tako velika.

Kada već gledamo u komšiluk po prilike za zaradu na sportskom klađenju, nastavićemo i do Graca gde Austrija dočekuje veoma nezgodni Urugvaj. Domaćini su oslabljeni izostankom Dominika Tima, tako da se gosti iz Južne Amerike, predvođeni braćom Kuevas nadaju najboljem.

Denis Novak je ipak favorit protiv Martina Kuevasa u prvom meču, ali u drugom je situacija malo komplikovanija. Naime, jeste Pablo Kuevas odličan igrač, trenutno 60. na svetu ali Jurij Rodionov je jedan od najboljih mladih tenisera sveta i željan je dokazivanja. Naročito pred svojim navijačima, tako da ovde očekujemo veliku borbu. Ipak, kvota 1,50 na njega je mala, a na iskusnog Urugvajca, trenutno 60, na ATP listi je čak 2,41. Takođe, treba probati sa 10+ gemova u prvom setu, jer se ipak igra na šljaci.

Inače, prvi dan je već jutros završen za duel između Australije i Brazila i domaćini u Adelejdu vode sa 2-0. Džon Milman je bio bolji sa 4:6, 7:6 (0) i 6:2 od nove nade svetskog tenisa, Tijaga Sejbota Vajlda, a Džordan Tompson neočekivano od Tijaga Monteira sa dva puta po 6:4. Australiji je potrebna još jedan bod iz preostala tri meča za plamsna u finale Dejvis kupa.

Kompletnu ponudu parova i igara pogledajte na mozzartbet.com

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara