Najnovije vesti
Vesti Svet
Prvi slučaj korona virusa u Kataru, raste broj MRTVIH u Iranu

Prvi slučaj korona virusa u Kataru, raste broj MRTVIH u Iranu

U Kataru je potvrđen prvi slučaj korona virusa, saopštilo je danas ministarstvo zdravlja, navodeći da je reč o 36-godišnjem državljaninu te zemlje koji se nedavno vratio iz Irana.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
20200214  ayta㧠ãœnal ankara Di018277844 Foto: Anadolija
20200214 ayta㧠ãœnal ankara Di018277844

Nakon što je Katar prijavio prvi slučaj zaraze, Saudijska Arabija je ostala jedina zemlja u Persijskom zalivu u kojoj nema obolelih, prenosi Rojters.

Najteže pogođena zalivska zemlja je Iran, gde su 43 osobe preminule, dok ih je skoro 600 zaraženo.

Većina slučajeva korona virusa u drugim zemljama Zaliva potvrđena je kod osoba koje su posetile Iran ili su bile u kontaktu sa ljudima koji su boravili u toj zemlji. Iran je ujedno i jedina zalivska zemlja u kojoj je bilo smrtnih slučajeva.

Ujedinjeni Arapski Emirati savetovali su danas bankama da reprogramiraju kredite i smanje naknade i provizije, kako bi ublažili ekonomske efekte epidemije korona virusa. Kuvajt je pozvao svoje građane da izbegavaju putovanja.

Pročitajte još

Iran: Broj umrlih od korona virusa porastao na 43

Broj osoba preminulih od korona virusa u Iranu porastao je danas na 43, dok je širom te zemlje inficirano ukupno 593 ljudi, saopštio je zvaničnik zdravstvene službe na državnoj televiziji.

- U protekla 24 sata još devet osoba je preminulo od virusa, pa sada taj broj iznosi 43. Od juče je potvrđeno još 205 novih slučajeva, pa je ukupan broj zaraženih dostigao 593 - saopštio je zvaničnik, preneo je Rojters.