"Nikako ne sme da se ponovi 2015."

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc, povodom aktuelne sitacije na tursko-grčkoj granici, ponovio je zahtev za funkcionalnom zaštitom spoljne granice EU.

Izvor: B92

Subota, 29.02.2020.

14:16

EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Naglasio je da će, ako to ne uspe, Austrija zaštiti svoje medje.

Situacija poput one 2015. godine ne sme nikako da se ponovi. Naš cilj mora biti da spoljnu granicu dobro čuvamo i da ilegalne migrante tamo zaustavimo, a ne da ih propuštamo dalje ",poručio je Kurc.

Austrija je, prema njegovim rečima, spremna da pomogne zemljama koje se nalaze na spoljnoj granici EU dodatnim brojem policajaca.

"U stalnom smo kontaktu sa našim partnerima u EU i duž zapadnobalkanske rute. Ako ne uspe zaštita spoljne granice EU onda će Austrija zaštiti svoje granice", poručio je Kurc.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: