Otkrijte vezu između umetnosti i savremenih gedžeta

Od sledeće nedelje, tačnije od 5. marta, u beogradskoj galeriji "Novembar", imaćete priliku da otkrijete vezu između mobilnih telefona, lap-topava i umetnosti.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 29.02.2020.

12:01

Otkrijte vezu između umetnosti i savremenih gedžeta
Foto: Promo

Tu priliku će vam pružiti izložba pod "Desiring Machines", čiji je cilj da vas podstakne na razmišljanje o zagonetnim odnosima između ljudskog tela i mašine.

Kroz dela predstavljena na izložbi na najdirektniji način govori se o odnosu prema predmetima masovne proizvodnje kao objektima požude bez kojih se život danas ne bi mogao zamisliti.

Organizatori navode i da je "Desiring Machines" odgovor na našu opsesivnu povezanost objektima digitalnog doba – mobilni telefon, lap-top, računar – čine neizostavan deo naše svakodnevnice dok viralni sadržaji, globalne mreže i hiperkonektovano društvo stvaraju nove društvene odnose.

Na izložbi posetioci mogu putem pametnog telefona da uđu u digitalnu bazu podataka specijalno kreirane aplikacije za ovu izložbu i pretražuju informacije o izloženim radovima, umetnicima kao i samoj izložbi.

Reč je o grupnoj izložbi na kojoj učestvuje osam umetnica i umetnika i to: Ivana Bašić, Nataša Teofilović, Marija Avramović & Sam Twidale, Boštjan Čadež, Milena Milosavljević, Gorana Bačevac, Orjen Đurić i Adrienn Újházi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: